Ruka Villaksen omat aktiviteetit ja palvelut

Karhunkatselu ja muu luontokuvaus

Koe kesäilloissa ainutkertaisia luontoelämyksiä! Lähde itärajan tuntumaan opastetulle katseluretkelle. Näe samalla kertaa lähietäisyydeltä niin metsän kuninkaita, kotkia kuin myös haukkoja! Kuule oppaan kertomuksia karhuista ja muista eläimistä. Hyvät mahdollisuudet nähdä myös karhunpentuja!

Katselu tapahtuu kolmesta kojusta, joissa on valokuvaukseen sopivia katselu-/ kuvauspaikkoja yhteensä 20 kpl. Paikat on varustettu kuvausaukoilla ja pehmeillä selkänojallisilla istuimilla. Kameraa varten on kuvauspenkki ja välineitä kameran kiinnittämiseen ja tukemiseen. Kojuissa on kerrossänkyjä nukkumista varten. Kojujen välissä turvallisen kulkuyhteyden päässä on erilliset käymälät.

Karhunkatselu alkaa iltapäivällä klo 16-18 välillä kuukaudesta riippuen. Kojuilla vietetään pääosin ilta-aika ja poistuminen tapahtuu viimeistään keskiyöllä, mutta erikseen sovittaessa kojussa on mahdollisuus viettää myös koko yö. Ajoaika Kuusamosta kohteeseen on noin 40 minuuttia ja paikalla tulee olla sovittuna aikana. Varauksen yhteydessä annamme ajo-ohjeet ja kerromme sopivista varusteista ja ohjeistamme muutoinkin sekä sovimme tarkan kokoontumisajan. Meiltä voitte tiedustella myös kuljetusta. 

  • hinta 100 euroa (sis. alv)/ henkilö
  • hintaan sisältyy opastus ja vakuutukset
  • kuljetuskustannuksista sovitaan tapauskohtaisesti. Ryhmätarjoukset mahdollisia! 
  • aika toukokuu-syyskuu

Tervetuloa Karhukuvaus Kuusamon –kojuille! 

Mahdollisuus myös muuhun räätälöityyn luontovalokuvaukseen; revontulet, maisemat, kasvit, kotka, teeren ja metson soidin, vesilinnut, kuukkeli ja pikkulinnut. Hinta neuvotellaan tapauskohtaisesti.  

Yhteistyössä Kuusamo Nature Photography

Varaukset ja tiedustelut
puh. +358 (0)400 935 361/ Kari Tuomola
info@rukavillas.com 

Pilkkiretki Vuosselijärvelle

Pilkkiretki voidaan toteuttaa vain Villa Vuosselinrannan ja Villa Vuosselijärven asiakkaille, koska kohteissa on kota ohjelmaan sisältyviä toimia varten. Lähtö- ja paluupaikkana toimii villa.

Retken aluksi varmistamme jokaiselle sopivan pukeutumisen (tarvittaessa lainaamme jalkineita, haalareita ja käsineitä).

Kalapaikoille päästyämme opas näyttää pilkkimisen niksit. Pilkimme säästä riippuen noin tunnin, jonka jälkeen palaamme kodalle ja teemme tulet sekä keitämme nokipannukahvit ja nautimme pientä evästä. Jos saalista saadaan, näyttää opas miten kala käsitellään ja valmistetaan ruoaksi.

Jos keliolosuhteet eivät salli jäällä ajoa moottorikelkalla, toteutetaan kulkeminen joko lumikengillä tai kävellen (matka edestakaisin max 1 km). 

Kesto: noin 3 h
Hinta: 95 euroa/ aikuinen, 40 euroa/ lapsi 4-11 v
Hintaan sisältyy: varusteet, eväät, pilkkivälineet ja syötit, alv

Varaukset ja tiedustelut
puh. +358 (0)400 935 361/ Kari Tuomola
info@rukavillas.com

Melonta- ja vaellusretket

Toteutamme melonta- ja vaellusretkiä omien toiveidesi mukaan.

Varaukset ja tiedustelut
puh. +358 (0)400 935 361/ Kari Tuomola
info@rukavillas.com 

Kopterikuvaukset

Suoritamme myös kopteri-/ dronekuvausta. Kuvauskohteena voi olla esim. rakennus, maapohja, metsä, maisemat, luonto, retket, aktiviteetit ja tapahtumat. Hinta neuvotellaan tapauskohtaisesti. 

Varaukset ja tiedustelut
puh. +358 (0)400 935 361/ Kari Tuomola
info@rukavillas.com 

Retkiä Buster Phantom Cabin-moottoriveneellä

Luontovalokuvaus- ja kalastusretkiä Turun ja Luvian saaristossa. Sisältö ja hinta sovitaan tapauskohtaisesti erikseen. Vene kuljettajineen on käytettävissä myös pelkästään kuljetustehtäviin.

Alumiinirunkoinen hytillinen vene on rekisteröity 12 henkilölle, veneen pituus 9,47 ja leveys 2,84 metriä, moottorit 2 x 300 hv, varusteina mm. jääkaappi, keitin, lämmitin, maasähkö, tutka ja kaikuluotain.